Време за...кокосов тарт

Рецепта на кулинарния тандем Лора и Стоян

Необходими продукти:  

за основата: 250 г брашно, 125 г краве масло (студено), 60 г пудра захар, 1 ч.л. ванилов екстракт, 1 яйце, 1 щипка сол  

за плънката: 50 г краве масло, 100 мл прясно мляко, 100 г кокосови стърготини, 3 яйца, 100 мл течна животинска сметана, 2 с.л. царевично нишесте, 1 ч.л. бакпулвер, 150 г подсладено кондензирано мляко  

Начин на приготвяне:  

В блендер смелете брашното, захарта, ванилията, солта и маслото, нарязано на кубчета. Добавете яйцето, смелете до получаването на тесто. Оформете правогълник, увийте във фолио и приберете в хладилник да стегне.  

След това разточете върху набрашнен плот. Прехвърлете в правоъгълна форма с подвижно дъно, покрийте с пергаментова хартия и притиснете с морска сол.  

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10 – 15 минути с хартията и солта. Извадете и охладете.    

Загрейте кондензираното мляко с маслото и прясното мляко. Дръпнете от огъня. Сипете стърготините и ги оставете да се напоят за 20 – 30 минути.  

Разбийте яйцата и добавете сметаната, нишестето и бакпулвера. Сипете стърготините. Разбъркайте.  

Изсипете сместа върху основата и печете на 160 градуса до златисто - около 15-20 минути. Охладете и поднесете.
 
Вижте и: