Необходими продукти:
 
За бисквитите: 150 г натурален шоколад; 200 г брашно; 1 ч.л. бакпулвер; 215 г какао; 1 шушулка ванилия; 230 г масло; 100 г захар; 1 яйце
 
За крема: 115 г меко масло; 215 г пудра захар; 1 шушулка ванилия; 2 с.л. прясно мляко
 
Начин на приготвяне:
 
1. Разтопете шоколада на водна баня. Разтопете маслото.
 
2. Към маслото добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и захарта. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте.
 
3. Размесете брашното, бакпулвера и какаото с миксер. Добавете течната смес от масло и шоколад и разбийте на ниска скорост. Добавете яйцето.
 
4. Извадете тестото на плота и с ръце го слепете хубаво. Оформете го на руло с диаметър 6 см. Увийте рулото стегнато в прозрачно фолио, като бонбон. Докато увивате, дооформете рулото. Оставете рулото в хладилник за 4 часа, за да се стегне.
 
5. Нарежете рулото на парчета с дебелина 5 мм с остър нож. Обелете фолиото от парчетата, след като сте ги отрязали. Наредете филийките легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите 20 минути на 160 градуса.
 
6. За крема разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер на ниска скорост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и малко мляко. Прехвърлете крема в пош с гладък накрайник.
 
7. Намажете крем върху вече изстиналите бисквити, отгоре поставете други бисквити и леко притиснете.
 
Прочетете и: