Необходими продукти:   350 г лед на кубчета, 100 г захар, настърганата кора и сокът от два лимона, 100 г течна животинска сметана, един белтък, 50 г лимончело, 50 мл газирана минерална вода, листа мента за декорация  

Начин на приготвяне:  

1. Натрошете кубчета лед в блендера. Настържете кората на двата лимона.  

2. Добавете сока от лимоните в блендера заедно със 100 грама захар, едно яйце, 50 милилитра сметана, няколко лъжици лимонов ликьор и малко минерална вода. Бъркайте 2 минути, докато текстурата стане кремообразна. Сложете във фризера за 10 – 15 минути, за да стегне.  

3. Вземете резен лимон и намажете ръба на широка чаша за шампанско. Потопете ръба в захар и сервирайте сорбето. Настържете кора от лимон и украсете с листа мента.

Вижте и:

Време за ...печени ябълки

Време за...печена тиква