Време за...пай с пилешко

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от добри готвачи

Необходими продукти:
 
500 г пилешко филе, 5 точени кори, 100 г заквасена сметана, 50 г сирене пекорино, 2 скилидки чесън, 4 стръка мащерка, 1 глава броколи, 40 мл зехтин, 80 г краве масло, сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
1. Ако ползвате цяло пиле, отделете филетата, а останало месо заделете за други ястия. Накълцайте чесъна и листенцата мащерка. Нарежете месото на едри кубчета, а броколито – на розички.
 
2. Запържете месото в загрят зехтин, щом стане златисто от всички страни, добавете мащерката, чесъна и сол на вкус. Прибавете броколито, 100 мл вода и похлупете. Гответе 3 – 4 минути и махнете капака.
 
3. Прибавете сметаната и настърганото пекорино и разбъркайте. Махнете от котлона и прехвърлете в керамична тава.
 
4. Намажете точените кори с разтопено масло, поставете ги една върху друга и ги нарежете на ленти с дебелина 1 – 2 пръста, поставете ги върху сместа с пиле, като ги завивате от центъра към края. По желание поръсете с още пекорино и листенца мащерка.
 
5. Печете 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна с включен вентилатор.
 
Вижте и: