Необходими продукти

За крушите:  800 г круши; 50 мл вино марсала; 2 с.л. кафява захар мусковадо; 40 г краве масло; 2 стръка мащерка; щипка индийско орехче  

За крема: 400 г рикота; 200 г течна животинска сметана; 2 с.л. мед; 2 с.л. пудра захар; 10 г бурбонска ванилова захар  

Начин на приготвяне: 1. Почистете крушите и ги нарежете на кубчета. 2. В тиган загрейте маслото, пуснете крушите, запържете ги за 2 – 3 минути, добавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират. 3. Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете. 4. За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана. 5. В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа, преди да сервирате.  

Прочетете и

Време за...пържени тиквички

Време за...таратор