Време за...таратор

Какво е лятото без таратор

Предлагаме ви една малко по-различна рецепта за таратор, приготвен от кулинарите от телевизонното предаване „Бон Апети“.   

Продукти:  

400 г кисело мляко; 2 краставици; 1 зелена салата (маруля, копф); 1 връзка репички; 2 скилидки чесън; 60 г орехови ядки; 2 с.л. олио;  1 връзка копър; сол на вкус  

Начин на приготвяне:  

1. Измийте и подсушете зелената салата. Нарежете я наситно. Наситнете репичките. Обелете краставиците и ги нарежете на дребни кубчета.  2. Чесъна намачкайте на паста с малко сол в хаванче.  3. В голяма купа смесете репичките, краставичките, чесъна и салатата.  4. Счукайте орехите в същото хаванче и ги сипете в купата заедно с накълцания копър.  5. Добавете олиото, киселото мляко, една лъжица студена вода и сол на вкус. Разбъркайте добре. 6. Оставете супата в хладилник за около час преди сервиране.  

Прочетете и:  Време за...пържени тиквички