Валежите над страната ще продължат до ранния следобед в четвъртък. В много райони на Северна България преваляванията ще са от сняг, след като тази нощ температурите паднат. Ще се натрупа крехка снежна покривка, която обаче в следващите дни бързо ще се стопи.

Температурите в ранните часове в четвъртък ще бъдат от 0 до 5-6 градуса, следобед – между 3 и 8 градуса.

В планините снежната покривка ще достига до 15-20 см височина. В комбинация със силния вятър са възможни навявания и преспи.

Усложнения с по-голяма вероятност са възможни по старопланинските проходи, където снеговалежите ще са по-интензивни в определени моменти. Температурите в планината ще са между 3 градуса в ниските масиви до -3 по високите части.

Последният ден на 2021 година ще е без валежи и с разкъсана облачност, в много райони – до слънчево време. Ще започне бързо затопляне. В западните части на Дунавската равнина и в Тракия термометрите ще гонят 12-15 градуса.

Новогодишната нощ ще е свежа и топла, с повече облаци на изток. В първия ден на януари ще има условия за слаби превалявания, но облачността ще се разкъсва и слънцето ще е по-щедро.

Температурите в топлата част на деня ще бъдат между 10 и 16-17 градуса.

Прочетете и:

Красиви, но вредни: Как фойерверките се отразяват на качеството на въздуха

Калифорния е в снежен капан

Товарен кораб замръзна в Японско море