Времето в понеделник ще става все по-топло. Ще духа умерен и временно силен вятър от югозапад, с който ще нахлува топъл въздух. Ще има променлива облачност, но валежи почти няма да има. Максималните температури ще са между 15 и 21 градуса.

Променлива облачност ще има над планините, но валежи ще има само на отделни места. Вятърът ще е умерен до силен от запад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 3 градуса.

Времето над Черноморието ще е преобладаващо слънчево. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад, но до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 15 и 19 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Вятърът във вторник ще се усили и ще донесе още по-високи дневни температури. Над страната ще има променлива облачност, която на места ще е значителна. Възможни са превалявания над югозападните райони.

По-значителни валежи се очакват в нощта срещу сряда. През деня времето ще е облачно и с превалявания. Възможно е да има и гръмотевици. Ще духа югоизточен вятър, който слабо ще понижи температурите, но времето ще остане по-топло от обичайното за месеца.

Прочетете също и:

Какво време ни очаква през март

Долетя първият предвестник на пролетта