Времето се затопля днес

През следващата седмица нов средиземноморски циклон ще влияе на времето

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Облачността в петък постепенно ще се увеличава, но валежи в равнинната част на страната не се очакват. Дневните температури ще са в интервала от 5 до около 10 градуса. Вятърът ще се усилва с по-осезаеми и мощни пориви в Дунавската равнина и Тракия.

В планините ще духа силен вятър, особено по Старопланинските била. Облачността ще е променлива, по-значителна над Западна и Централна Стара планина, където има вероятност да прехвърча слаб сняг. Температури в топлата част на денонощието – между минус 4 градуса по високите части и плюс 1 в ниските планински масиви.

През почивните дни не се очакват резки температурни промени. Облачността и през двата дни ще е динамична с краткотрайни и слаби превалявания от сняг в планините.

Събота ще е по-студеният ден с дневни температури между 2 и 7 градуса, а в неделя термометрите отново ще се колебаят между 5 и 10 градуса. Ще се усеща вятър, който ще е по-силен в последния ден на седмицата в планините, в Дунавската равнина и Тракия.

Следващата седмица времето ще е спокойно в понеделник, когато дневните температури ще отбележат леко повишение с градус-два спрямо неделя.

Във вторник циклон от Средиземноморието ще премине над Гърция, но ще засегне частично и нашата страна с валежи от сняг в планините и някои райони в югозападната половина на страната. На изток преваляванията ще са предимно от дъжд.

Валежите бързо ще спрат още в сряда. В четвъртък и петък слънцето ще е по-щедро, а температурите ще се повишават.

Още за времето:

Сняг заваля и в Ерусалим

Гърция и Турция вече се възстановяват от снежния хаос

Тропическата буря Ана взе десетки жертви в Южна Африка