В сряда ни очаква предимно слънчево време. В сутрешните часове на много места ще има ниска облачност или мъгла. Следобед ще се развива разкъсана висока облачност от северозапад. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 22 градуса.

Слънчево ще е над планините. В следобедните часове ще се появи разкъсана висока облачност. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра ще са около 10 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Над северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, а над южното ще има значителна ниска облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, а температурата на морската вода ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

До края на работната седмица времето ще се задържи предимно слънчево. В сутрешните часове ще има мъгла и инверсионна облачност, предимно в равнините райони на страната. В четвъртък минималните температури ще останат ниски, но от петък предстои затопляне. Максималните температури през уикенда навсякъде ще надвишават 20 градуса.

Още за времето:

Влошава се състоянието на природата в Европа

Мощно земетресение с магнитуд 7,5 разлюля Аляска

Озоновата дупка достигна своя максимум