Облачността в сряда ще бъде променлива, дори значителна в часовете преди обяд. Превалявания от дъжд обаче се очакват само на отделни места. Температурите ще се завърнат към летните си стойности и в най-топлата част на деня ще се колебаят между 27 и 32 градуса.

През деня ще духа до умерен вятър от североизток, който временно ще се усилва в източните части на страната. Привечер валежи ще има и в северозападните райони.

По морето ще има значителна облачност и на много места ще превали още преди пладне. Температурите на въздуха ще достигат до 27-30 градуса, а тези на морската вода – около 23-25 градуса. Вълнението ще бъде 4 бала.

Значителна облачност ще има и над планините, където също се очакват кратки валежи от дъжд. Вятърът ще бъде силен и с източна компонента. Максималните температури ще са между 15 и 21 градуса, в зависимост от надморската височина.

До края на работната седмица се прогнозира слънчево време. Вероятност за развитие на купест облачност има над планините, но по-скоро няма да вали. Времето ще продължава да се затопля и максималните температури ще достигнат стойности между 30 и 35 градуса.

Още за времето:

Юли 2023 г. е бил най-горещият месец от 1880 г. насам

50-градусова жега обхвана Ирак

Как да пазим очите си от слънцето