Упражненията са полезен и забавен начин за укрепване и поддържане на имунната система. Вярно е! Хората, които правят физически упражнения редовно, боледуват по-малко. Не е задължително да се потите 5 дни в седмицата на пътечката във фитнеса, достатъчно е да се облечете добре, да грабнете топла чаша чай и да разходите кучето в парка за 20 минути. Йога практиките са друг изпитан метод, за да бъдат духът и тялото ви здрави.  

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Полезно + вкусно  

Пълноценният хранителен режим е много важен за здрава имунна система, а тя заема челно място в борбата срещу вирусите. Витамините и минералите, които абсорбираме чрез храната, ни снабдяват с необходимата енергия за правилната и безотказна защита. За да се справяме лесно с атакуващите простуди и грип, трябва да приемаме повече цитруси, чай от джинджифил, пикантни и люти храни, пилешка супа.  

Здравословни навици x 3  

1. Миенето на ръцете често и със сапун значително възпрепятства разпространението на вируси и бактерии между хора и повърхности.  

2. Редовното проветряване на помещенията прочиства въздуха и снабдява организма със свеж кислород.  

3. „Ябълка на ден, държи доктора далеч от мен“ – свежите плодове и зеленчуци са богат източник на витамин С. Приемайте поне по един на ден.  

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Усмивка = здраве  

Здравият сън, смехът, положителните емоции и шоколадът водят до отделяне на ендорфини, които имат имуностимулиращо действие. Не пропускайте случай да се възползвате от лечебното им въздействие!   Спазвайте стриктно доказаните формули и ще бъдете във форма и в готовност за ответен удар в сезона на грипа и простудите.