Облачността във вторник ще се увеличава от запад и вечерта в крайните западни и североизточни райони ще има превалявания. В сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност на места, основно по поречието на река Дунав.

Около обяд видимостта ще се подобрява. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 10 и 16 градуса.

Над планините с развитието на деня ще се увеличава и облачността. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 7-8 градуса, а на 2000 метра ще са около 3-4 градуса.

Значителна и ниска ще е облачността по Черноморието в сутрешните часове. Около обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса. Температурата морската вода е около 16 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Облачно ще бъде и в сряда, когато се очакват по-чести валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от със северна компонента. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури слабо ще се понижат. Дневните стойности ще са между 6 и 12 градуса

Още за времето:

Какво ще е времето до края на месеца

Кои дни ще почиваме по Коледа и Нова година

Какво да ядем срещу есенна депресия