Астрономи съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 25 ноември, предават от Meteo Balkans. Според данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), магнитната буря ще е от клас G1-G2 („слаба“ до „средна“).

Възможни са слаби смущения в комуникационните мрежи и дори прекъсване на Интернета на места в Азия и Европа.

Според проверка на Meteo Balkans основният поток на изригването е насочен към Земята, което ще предизвика магнитна буря на 25 ноември 2023 г. Към момента прогнозите са за средна по-сила геомагнитна буря, но астрономите предупреждават, че две големи слънчеви петна се обръщат към Земята.

Обикновено смущенията, породени от магнитните бури, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Чувствителните към явленията хора се оплакват от главоболие, отпадналост, неразположение, проблеми с кръвното налягане и слаба концентрация.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Пиенето на по-големи количества вода също е много полезно в такива периоди. Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

Прочетете също и:

Как се отразяват магнитните бури на здравето ни

Как Слънцето може да убие интернет

Мистериозната песен на земното магнитно поле