Днешният празник ще бъде дъждовен в цялата страна. Валежите постепенно ще започнат да спират от северозапад в часовете около обяд, а облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад, а с него ще нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса.

За днес е в сила жълт код за силен вятър, чийто пориви ще достигат до 60-70 км/ч. Предупреждението е обявено за 16 области на страната.

Над планините ще има значителна облачност. Очакват се превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Вятърът ще е силен до бурен от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 2 градуса.

Облачността над Черноморието ще е значителна. Ще има валежи, които постепенно ще спират в следобедните часове. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса, температурата на морската вода е е около 14 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

На 7 май, четвъртък, вятърът ще се задържи умерен до силен. Над страната ще бъде предимно облачно, но валежи ще има само на изолирани места. В петък ще отслабне вятърът, а температурите слабо ще се повишат.

Още за времето:

През май времето ще е динамично

Кои са неработните дни през май

В Пловдив е отчетен вторичен трус