В дните до края на седмицата ни очаква доста динамично и променливо есенно време. Петъкът ще започне с мъгли в ниските места и разкъсана облачност в останалите райони. До обяд видимостта ще се подобри и ще  бъде слънчево, след това обаче от запад  отново бързо ще се заоблачи. Привечер в Западна България ще започнат интензивни валежи, които ще продължат и през нощта и на места ще са придружени от гръмотевици.

В голяма част от страната утре ще духа силен южен вятър, чиято скорост на моменти ще надхвърля 80 километра в час. Затова за много области е в сила жълт код за опасно време. Утрото ще бъде хладно с температури от 5-6 градуса в котловините до 11-12 градуса край морето.

През деня бързо ще се затопля и максималните ще достигат от 19 до 24 градуса. Малко по-хладно ще остане на северозапад.

В планините се очакват бурни южни ветрове. В по-високите и открити части скоростта им ще надхвърля 100 километра в час. До обяд ще има повече слънце, след което облаците ще се увеличат. Привечер в масивите на запад ще започнат и валежи придружени от гръмотевици. Температурите по върховете ще достигат 5-10 градуса.

В събота в цялата страна се очакват интензивни валежи, а в Източна България ще се развиват и гръмотевични бури. На запад ще бъде доста хладно, а на изток се очакват до 25-26 градуса. В неделя още сутринта навсякъде ще се изясни и през деня ще е предимно слънчево.

През първите няколко дни от новата седмица ще се радваме на доста слънце и спокойно есенно време. Ще има и временни увеличения на облачността, а сутрин в низините и котловините ще се образуват мъгли. След вторник температурите ще започнат бавно да се понижават.

Още за времето:

Златна есенна идилия на покрива на Осогово

Тунджа и Марица пресъхнаха край Одрин

Този млечен продукт помага срещу есенна депресия