Десетки милиони ще са нужни за възстановяване на щетите след потопа на Черноморието. 12 моста в района на Царево са напълно разрушени или са частично увредени от стихията. През целия ден на място се правеха огледи.

Трети ден след бедствието, водите на места в курорта все още не могат да се отекат в морето. Районът на къмпинг „Нестинарка” е най-засегнат. Целият трафик бе пренасочен през мост, който вчера се отвори и се наложи да бъде ремонтиран.

Според местната власт щетите ще струват поне 30 млн. лв. Частично решение на проблемите ще се търси и с помощта на военните.

„Ще ги ползваме за обследване на мостови съоръжения, асфалт и инфраструктура, която е похабена”, заяви кметът на Царево Георги Лапчев. 

Специализирана техника на пожарната влезе в реката под падналия мост за Синеморец, за да провери нивото на водите – 5 метра дълбочина. Съоръжението предстои да бъде съборено, а военни и АПИ ще изградят алтернативен път от понтони през реката възможно най-скоро.

Краен срок за изграждане на резервното трасе, обаче все още няма. А междувременно полицията прави допълнителни обходи в засегнатите места, за да се избегнат набези на мародери.

Прочетете и:

Сечта също е причина за наводненията в Царево

Четири жертви след потопа в Царево

Продължава възстановяването на засегнатите населени места по Черноморието