Предпоследният уикенд на февруари отново ще е зареден с пролетно настроение – много слънце над по-голямата част от страната и температури над сезонните. И в двата дни призори ще има условия за мъгли в някои котловини, низини и покрай водоемите.

Температурите в ранните часове ще се колебаят около нулата до максимум 4-5 градуса.

В събота над Западна и голяма част от Централна България ще е слънчево с минимална облачност. В източните райони обаче облаците ще са плътни с потенциал за незначителни превалявания на изолирани места. Едва по-късно следобед и там облачността ще се разкъса.

Отново на Изток ще се усеща студен северен вятър. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса.

В неделя още преди обяд облачността ще започне да се увеличава и през деня ще бъде променлива. Ще духа прохладен северозападен вятър в Дунавската равнина и в западните части на Горнотракийската низина. Преди обяд в Северозапада ще превали слаб дъжд. По-късно това ще се случи и в някои централни и източни райони.

Дневни температури – 9-14 градуса.

До средата на последната пълна седмица на февруари ще е по-хладно и с повече облаци. Ще има краткотрайни, локални превалявания от дъжд. Сняг – в по-високата част на масивите в Западна и Централна България. Към края на работната седмица облаците постепенно ще отстъпват в полза на слънцето.

Следобедните температури до четвъртък ще са между 6 и 11 градуса, след което към почивните дни ще се повишат до пролетни нива – от 12 до 17 градуса.

Още за времето:

Лечебните свойства на чая

Учени: Екстремно високите температури може да убият пет пъти повече хора до 2050 г.

Експерти съветват какви плодове да ядем през февруари