В края на дългата зима изборът на местни плодове и зеленчуци е много малък. За щастие на помощ идват вече познатите плодове от топлите страни.

Цитрусовите плодове ще ви помогнат да попълните необходимото количество витамин С през зимния сезон: мандарина, портокал, лимон, лайм, сладки, помело и грейпфрут.

Също така през февруари можете да намерите зрели и вкусни киви, сезонни круши и грозде.

Авокадото, което също е плод, е богато на витамини А, Е, В, К, фолиева киселина и омега 3, 6 и 9 мононенаситени мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху организма.

През февруари рафтовете на магазините са пълни с ябълки. Те съдържат много фибри, витамини A, B, C, E, P, PP, K, както и калий и желязо.

Бананите също никога не напускат витрините на местните магазини – те са отлична закуска и източник на добро настроение. Експертите препоръчват бананите да се съхраняват отделно от другите плодове, тъй като те ускоряват тяхното узряване.

Още полезни съвети:

В сезона на мандарините: С кои храни не трябва да ги комбинираме

Как да се предпазим от косопад през зимата

Съвети за здрави нокти през зимата