С предимно слънчево време започна денят над западната половина на страната, а по-късно облаците ще се разкъсат и ще намалеят и над Източна България. Вятърът ще е слаб, но студен, защото ще е със северна компонента. Максималните темератури ще са между 8 и 13 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, която ще се разкъсва и ще намалява по обяд. Вятърът ще е умерен до силен от север. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между 1 и -6 градуса.

По Черноморието облачността ще се задържи значителна през повечето време, но с развитието на деня ще се разсейва заради северния вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 7 и 9 градуса, тези ще са и стойностите на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

В сряда и четвъртък температурите ще вървят нагоре. На 4 март се очаква живакът в термометрите да се изкачи до 20 градуса.

През почивните дни нов студен фронт ще свали температурите и ще премине от север на юг с превалявания първо от дъжд, който ще преминава в сняг. Количествата няма да са значителни.

Прогнозата за месец март ще откриете ТУК.

Още за времето:

Магнитна буря удари България

Българското Черноморие – едно от най-замърсените с микропластмаса

Въздухът в Пекин е замърсен девет пъти над нормата