Последният работен ден за тази седмица ще бъде предимно облачен за районите от източната половина на страната. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевична дейност. В Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево още в часовете преди обед.

Вятърът днес ще е умерен до силен от северозапад, а с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с повече от 7 градуса на места и максималните ще са в интервала 22-26 градуса.

По Черноморието ще бъде преобладаващо облачно и на много места следобед ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен до силен от север, а максималните температури ще бъдат между 23 и 27 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала, а температурата на морската вода е около 25-26 градуса.

Предимно слънчево ще бъде над масивите от Западна България, след като облачността постепенно се разкъса и намалее до обяд. Над планините в източната половина на страната ще бъде облачно и с интензивни превалявания. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 12 градуса.

Още за времето:

Какво ще е времето през септември

Интересни факти за дъгата

Пожари опустошиха най-стария природен парк в Калифорния