В събота ще има значителна облачност. В часовете след обяд ще започнат валежи от дъжд в северните и планинските райони. Привечер преваляванията ще станат интензивни и ще обхванат почти цялата страна.

Днес ще духа северозападен вятър, който до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 13 и 17 градуса.

Предимно облачно ще е над планините, където следобед ще има валежи от дъжд, а над 2200 метра - от сняг. Значителни валежи ще има над западните райони на Стара планина. Вятърът от северозапад ще отслабва и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 9 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 2 градуса.

Облачността над Черноморието ще бъде значителна. Привечер ще започнат превалявания от дъжд. В часовете преди обяд ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. След пладне вятърът ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури на въздуха ще са между 10 и 14 градуса, а на морската вода - около 10 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Още за времето:

Ледът в Гренландия и Антарктида се топи с рекордна скорост

Какво време ни очаква през март