Времето ще се задържи топло и сухо до сряда, когато дневните температури ще са между 28 и 33 градуса. Най-топли ще са териториите по поречието на Дунав, долината на Струма и в югоизточните региони. Остава висок и рискът от пожари, а вятърът допълнително ще усложнява ситуацията.

Температурата на морската вода ще остане висока за това време на годината – около 26 градуса. Вълнението на морето обаче ще става по-сериозно. Очаква се да достига около 3 – 4 бала, с височина на вълните около и над 2 метра.

В планините облачността ще става все по-значителна, особено в следобедните часове, когато се очакват и превалявания. Вятърът ще е умерен и силен с посока от юг-югоизток.

От четвъртък живакът в термометрите постепенно ще започне да се снижава с 1 – 2 градуса на ден. Вятърът ще се усилва и ще подскаже, че преминаваме към есента. През страната ще премине студен фронт, който ще донесе превалявания на много места в югозапдната половина на страната и в планините. В петък облачността и валежите ще обхванат и Западна България.

Предстоящият уикенд е последният от астрономическото лято. Времето ще бъде прохладно и предимно облачно, но валежи няма да има. Дневните температури ще са около 20 – 25 градуса.

Прочетете също и:

Какво ще е времето през септември

За 50 години: Изчезнали са близо 70% от дивата фауна