Не едно и две изследвания сочат, че най-подходящият сезон за спорт е есента. Ето няколко причини защо това е така:

Умерените физически упражнения са изключително полезни за имунната система, което е от полза, за да се предпазим от студенолюбивите патогени.

Друга причина да отделяме повече време за тренировки в този период на годината е, че сега сме най-организирани. Дойде моментът да излезем от онова състояние на лятно безвремие, защото през есента имаме по-голям шанс да съчетаем тренировките с работата и домашните задължения.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Вярно е, че повечето хора прекратиха посещенията на фитнес залите заради пандемията от COVID-19, но истината е, че така или иначе те са най-празни през есента. Това е така, защото все още е рано да копнеем лятното тяло за следващата година. Ако чакате да качите килограми и да ги сваляте след Коледа и Нова година, имайте предвид, че най-много хора си купуват членски карти за фитнес в началото на януари.

След като стана дума за празниците в края на декември, няма по-подходящ момент от есенните седмици да започнете подготовка за тях. Много по-лесно е да свалите предварително, за да не изглеждате толкова напълнели след преяждането, отколкото да трупате отгоре на сегашните килограми.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Започвайте с тренировките още сега, тъй като следващите няколко дни ще са подходящи и за спорт на открито. Съвсем скоро ще натрупа сняг и дълго време няма да можете да си позволите да тичате навън.

От друга страна тренировките на закрито са много добър начин да накарате времето да тече по-бързо през дъждовните и студени дни