В сряда ще бъде слънчево, а липсата на вятър допълнително ще засилва усещането за горещо време.

Увеличават се зоните, уязвими на горски и полски пожари. Под заплаха са обширни територии в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и долините на места и Струма.

В сила е предупредителен жълт код за високи температури в цялата страна. Максималните стойности на термометъра днес ще се колебаят между 32 и 39 градуса.

Морето остава чудесно място за спасение от летните горещини. Свежият морски бриз няма да позволи на температурите да превишат 31-32 градуса. Ще има прекрасни условия за плаж с много слънце през целия ден и вълни до половин метър. Водата е 26-27 градуса.

В планините също ще има много слънчеви часове. Следобед над масивите от Западна България ще се появят и облаци и на места в Рила и Пирин има вероятност да превали. Температурите ще са доста над обичайните, а вятърът слаб.

Горещата вълна започнала в нашата страна ще продължи и през следващите дни. Очакват се температурите да се повишат с още 1-2 градуса и към края на седмицата в много райони показанията на термометрите да достигат 41-42 градуса.

Още за времето:

В кои градове ще е най-горещо тази седмица

Рекордните горещини вероятно ще станат обичайни

За какво да внимаваме в жегите край морето