Опасни жеги обхванаха цяла България. Горещото лято тепърва започва, но знаем ли как да се пазим от вредното влияние на слънчевите лъчи и как да останем хидратирани в най-топлите часове?

Златните правила през лятото припомня кардиологът от Университетска болница „Александровска“ д-р Иван Андреев в ефира на NOVA.

По думите му хората подценяват както много високите, така и много ниските температури, които също влияели на кръвното налягане и пулса.

„Високите температури намаляват кръвното налягане”, посочи специалистът. Основните симптоми при нарушена дейност на сърцето е ускорен пулс, замайване, причерняване, световъртеж.

Д-р Андреев подчерта, че в жегите не трябва да излизаме без питейна вода. Лекарят подчерта, че трябва да обърнем внимание и на облеклото си. Той препоръча лятото да носим по-светли и широки дрехи от естествени материи.

Опасността от високи температури е в сила и утре. Жълт код за опасно горещо е обявен в по-голямата част от Дунавската равнина, Благоевградско, Пазарджишко, Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Ямболско.

Целия разговор гледайте във видеото.

Прочетете също и:

Опасно горещо: Температурите на места достигнаха близо 40 градуса

Какви са симптомите на топлинния удар

38 градуса на сянка: Падна температурен рекорд в България