Ако времето през петъчния ден може да се характеризира с една дума, то тя със сигурност е „ветровито“. Слънцето зарадва много райони на страната, с изключение на морето, където лъчите му едва прозираха през облаците.

Едно е валидно обаче за цялата страна – още в късните следобедни часове на последния работен ден за седмицата вятърът ще започне чувствително да отслабва.

Валежите по северните части на Черноморието и по-конкретно в района на Варна също ще спират, а през нощта облаците ще се разкъсат и ще намалеят.

През почивните дни времето ще е тихо в цялата страна. Вятърът в планините ще е слаб и на моменти ще се усилва до умерен. В събота ще бъде предимно слънчево и без валежи, а термометрите ще показват с няколко градуса по-високи стойности.

Времето ще е благоприятно и за любителите на зимните спортове.

В нощта срещу неделя обаче облачността ще се увеличи. В последния ден за седмицата времето ще е мрачно и ще има слаби валежи над западната половина на страната, които до понеделник ще обхванат и южните райони.

Новата седмица започва със слабо понижаване на температурите, до 2-3 градуса. В понеделник вечер с усилването на северозападния вятър ще започнат превалявания от дъжд, които ще преминават в сняг.

Във вторник количествата валеж ще са по-сериозни и на места ще се натрупа снежна покривка.

Повече за времето в следващите дни можете да разберете във видеото от гостуването на синоптика от НИМХ Петър Янков в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Още за времето:

Десетки ранени след мощна буря в Централна Европа

Торнадо, силен вятър и наводнения в Полша и Германия

Време за... билкови чайове