Предстои период с често променливо време с температури, близки до ноемврийските. В понеделник преминаващият южно от страната ни циклон ще е причина за валежи до обяд на югоизток. От запад на изток обаче облаците ще се разкъсват с тенденция това да се случи над цялата страна до вечерта. Дневните температури ще са между 11 и 16 градуса.

След слънчев вторник с температури до 22-23 градуса, в сряда предстои поредна валежна обстановка с преминаването на студен атмосферен фронт. В рамките на денонощието от запад на изток ще преминат краткотрайни валежи, в някои планински райони временно интензивни. Ще духа северозападен вятър със силни студени пориви.

Така температурите в четвъртък ще са отново по-ниски, в интервала 12-17 градуса.

Времето от петък до неделя ще е подчинено на средиземноморски циклон с валежи на много места в страната. Междувременно температурите ще се понижат, с което и снежната граница ще слезе по-ниско. В западните райони на страната се очаква да превали сняг по някои предпланински райони.

В средата на последната пълна ноемврийска седмица ще има още един динамичен период с валежи и застудяване до дневни нива между 5 и 10 градуса и сутрешни температури около и малко под нулата.

Отново са възможни символични кратки снеговалежи на по-малка надморска височина.

Още за времето:

В сезона на вирусите: По какво се различават настинката, грипът и COVID-19

Производители на зелена енергия сигнализират за проблем в закона

Въртенето на Марс се ускорява всяка година