Във вторник над страната ще има променлива облачност. Превалявания ще има в Източна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

Облачността над планините ще е променлива, но валежи почти няма да има. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 13 градуса, а на 2000 метра ще са около 5 градуса.

Над Черноморието се очаква предимно значителна облачност, с превалявания от дъжд на места. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса, температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Гергьовден ще посрещнем с по-хладно време. По обяд температурите ще са около 15 градуса. Ще бъде ветровито, като поривите на вятъра ще са по-силни в северните райони на страната. За кратко ще премине студен фронт, който ще донесе валежи сутринта в Северозападна България, а следобед - в Южна. На места дъждът ще е придружен от гръмотевици.

Още за времето:

През май времето ще е динамично

Гигантска градушка е кандидат за световен рекорд

Завишени са нивата на микропластмаса в Средиземно море