Студено и ветровито остава и във вторник. Над по-голямата част от страната денят ще бъде облачен, на места в западните и планинските райони – и дъждовен.

В някои райони заради понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. В най-топлата част на деня стойностите на термометрите ще показват между 2 и 7 градуса.

Облачно време се прогнозира и за планинските масиви, като над тези от западната половина на страната ще има снеговалежи. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между минус 3 и нула градуса, в зависимост от надморската височина.

По морето също има вероятност за слаби превалявания, но те ще са предимно от дъжд. Температурите на въздуха ще достигат максимални стойности между 5 и 7 градуса, на морето – до 10 градуса. Вълнението ще е около 3 бала.

Времето в сряда ще се задържи облачно, но валежи почти няма да има. Очаква се температурите да се понижат още и максималните да бъдат между 0 и 5 градуса. В следващите дни превалявания ще има над североизточните райони.

Още за времето:

Снежна пелена покри хиляди рози в Белгия

Рекорден брой розово фламинго у нас

С какво време изпращаме януари