Паднал мост откъсна от света десетки хора от махалите в село Елховец, община Рудозем, предава NOVA.

„Става дума за 10 човека, до които не може да се стигне с превозни средства. През земеделски ниви се обикаля, за да се стигне до тях пеша. Днес ще се направи пешеходен мост", обясни кметът Румен Пехливанов. И допълни, че за час река Елховска е повишила нивото си с 1,5 м.

„Нямаме населени места без ток. Освен този паднал мост има и втори компрометиран. Наводнена е спортната зала в Рудозем, паднаха подпорни стени. Почвата се свлича на произволни места – на републиканската и общинската пътна мрежа“, подчерта той.

На този фон в Неделино положението е овладяно и няма бедстващи хора или изолирани населени места. "Вали мокър сняг, а пътят Крайна – Неделино е наводнен. Скъсан водопровод в село Изгрев. Има редица компрометирани пътища и проблеми с постройките". Това заяви за предаването „Твоят ден“ Боян Кехайов – кмет на Неделино.

По думите му ще бъде отправено искане за оценка на щетите до Геозащита Перник за свлачищата в село Изгрев и Неделино, тъй като са в огромни размери и продължават. "В село Оградна имаме отнесени покриви на къщи", сподели той.

Прочетете също и:

Бедствена ситуция в Южна България

Ще продължат ли пороите и през новата седмица

Бедствено положение в Неделино и Рудозем заради прелели реки