Посрещаме март с обилни снеговалежи

Какво ще е времето в последния ден на февруари

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Последният ден на февруари започна с интензивни валежи от сняг почти навсякъде в страната. Изключенията са крайния северозапад и районите непосредствено по крайбрежието, където валежите са от дъжд.

До ранния следобед ще вали интензивно в източните масиви на Стара планина и Родопите, в Странджа и в Сакар. Следобед от югозапад на североизток валежите от сняг ще намаляват.

Вятърът в областите около Черноморието ще е особено силен с предпоставки за виелици и навявания. Температурите в топлата част на денонощието ще са между 1 и 6 градуса, а в планините – от минус 3 до минус 9 градуса спрямо надморската височина.

Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места, предимно в Северна България. Към края на деня ще има нова снежна покривка до 15-20 сантиметра в равнинната част на страната и около и над 50 см в планините.

От сряда до петък облачността тук-там ще се разкъсва, валежите от сняг ще са оскъдни. Дневните температури ще отбележат леко повишение, но сутрин рано времето ще е мразовито. В котловините на Западна България термометрите ще показват до минус 7 – минус 8 градуса.

Прочетете и:

Кой и как дава имената на месеците

10 храни, които са напът да изчезнат

Безбройните ползи на зеления чай