Студен атмосферен фронт преминава над Балканите днес. Още в часовете преди обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. С развитието на деня ще стават по-интензивни и ще обхванат и централните части на страната.

Най-значителни количества ще паднат в Дунавската равнина. Възможна е грмотевична дейност, има и риск от падане на дребни градушки. Температурите днес ще останат сравнително високи за периода – между 16 и 22 градуса, в планините от 5 до 11 градуса.

Валежите ще продължават и в нощта срещу сряда. Предстои застудяване заради усилването на вятъра. През деня ще вали най-вече в източните и южните райони. Ще се образува купесто-дъждовна облачност, вероятността за гръмотевични бури остава, както и опасността от градушки.

В четвъртък преваляванията постепенно ще отслабват и спират. Времето ще остане ветровито, със силни пориви в Дунавската равнина.

В петък няма да вали, но дъждът ще се появи отново в късния следобед на съботния ден. От неделя страната попада под влиянието на обширен средиземноморски циклон и през новата седмица ще има значителни валежи.

Очаква се застудяване – максималните температури ще са в интервала 10 – 15 градуса.

Какво ще е времето до края на април разберете ТУК.

Прочетете също и:

Ледниците стават все по-нестабилни

Циклон прекъсна електричеството на 31 500 души в Австралия

Хиляди евакуирани след мощно изригване на вулкан