Тази седмица приключва с горещо и слънчево време. В петък температурите ще достигнат максимални стойности между 30 и 36 градуса. Най-горещо ще е а северозапад, по долината на река Струма и в централните области на Южна България.

На изток температурите ще се задържат малко по-ниски заради вятърът от север-североизток. Незначителни превалявания с гръмотевици са възможни на изолирани места около планините следобед и вечерта.

По морето денят ще бъде слънчев със следобеден вятър, без валежи и с дневни температури между 26 и 29 градуса. Морската вода е с температура 23-24 градуса с максимална височина на вълните до около 1 метър и половина, по-видимо по откритите на североизток плажове.

В планините са възможни изолирани незначителни летни превалявания с гръмотевици в масивите на Югозапад и западната половина на Стара планина. В топлата част на деня термометрите ще се колебаят между 17 и 23 градуса.

През уикенда не се очакват резки промени във времето. Повече облачност и следобедни валежи с гръмотевици ще има в Югозападните райони. Максималните температури в горещата част на деня ще надвишават 30 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево и горещо време с повишаващи се всеки ден дневни стойности на термометрите.

Още за времето:

Пригответе се за нова гореща седмица

Времето през юли

9 съвета за справяне с жегата

Отслабваме по-лесно през лятото, а не преди него