Преобладаващо слънчево ще е времето в последния делничен ден тази седмица. По-значителна облачност ще има в часовете преди обяд, предимно над югозападните райони.

Следобед ще се заоблачи и на изток, където на места ще прехвърчат снежинки. Вятърът ще е умерен от север-североизток, с временно усилване на поривите в Източна България

В сила е жълт код за опасно време за областите Добрич, Варна и Бургас, където се очаква поривите на вятъра да достигат до 22 метра в секунда.

В най-топлата част на деня температурите ще се колебаят между 2 и 7 градуса.

Слаби превалявания от сняг се прогнозират за планините, главно над Рило-Родопската област и западните райони на Стара планина. Максималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса.

По морето се очакват слаби превалявания от дъжд и сняг след увеличаването на облачността следобед. Вълнението по южното крайбрежие и около нос Калиакра ще е умерено – около 3-4 бала, а по останалите места ще бъде слабо.

Облачността се очаква да е по-значителна в събота в източните райони, а в неделя слънцето ще преобладава в цялата страна. В събота срещу неделя са възможни краткотрайни валежи от дъжд и сняг на изолирани места около крайбрежието и в Странджа.

Още за времето:

Посрещаме астрономическата пролет в неделя

Кои са най-студените градове на планетата

Световните реки са замърсени в токсична степен