Времето в неделя – предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще бъде тихо, а следобедните температури ще са между 20 и 25 градуса.

В хода на деня облаците ще се увеличават, но валежи не се очакват.

По Черноморието и в планините времето ще бъде слънчево с незначителна висока облачност. Валежи от дъжд са малко вероятни, а температурите ще се задържат същите спрямо съботните.

Област с ниско атмосферно налягане над Адриатическо море ще създаде динамика в атмосферата в първата половина на следващата седмица.

В понеделник облачността от запад ще се увеличи в часовете след обяд, но превалявания се очакват най-вече в планините на Югозапад. Във вторник, сряда и четвъртък дъжд ще има на повече места, предимно в Западна и Централна България.

Ще е почти тихо или със слаб вятър, най-често от изток-югоизток. Минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще се понижат.

Към края на следващата седмица вероятността за валежи ще намалява. През уикенда температурите ще се повишават с тенденция за сиромашко лято около 17-18 октомври. Предварителните прогнози на метеорологичните модели обещават термометрите да покажат около и над 25 градуса в някои традиционно топли райони.

Какво ще е времето през целия месец разберете ТУК.

Прочетете също и:

Ще има ли „циганско” лято този месец

Рекордни валежи през 2022 г. в Сидни

Гасят по-рано емблематичните светлини на „Шанз-Елизе“