Предстои тих период, без валежи и с повишаващи се дневни температури. В събота облачността над Югозападна и Централна Южна България ще е с чести разкъсвания. На изток и на север в ранните часове ще се стелят ниски облаци и мъгли, а след това, до вечерта облачността ще е променлива.

Вятърът в областите около Черноморието ще е по-осезаем и студен от север. Температури – сутринта, от 2-3 градуса под нулата, до 2-3 над нулата, следобед – между 2 и 7 градуса.

В неделя призори отново видимостта в някои райони  в Източна България ще е намалена. В хода на деня облаците от запад ще се увеличават и привечер по планините на Западна България и тук-там около тях е възможно да прехвърчи слаб сняг. Дневните температури в неделя – с леки колебания, почти без промяна – между 3 и 8 градуса.

До средата на следващата седмица времето ще остане спокойно – с променливи облаци, без валежи и с температури, които вторник-сряда-четвъртък ще достигнат 15 градуса в обичайно топлите райони.

През втората половина на седмицата обаче, предстои поредна валежна обстановка. С преминаването на студен атмосферен фронт и оформянето на циклон в Средиземноморието, в четвъртък ще има валежи от дъжд в Северна България.

В петък с понижаването на температурите дъждовете ще преминават в сняг. До неделя ще има снеговалежи на много места в страната, на места с натрупване на снежна покривка.

Още за времето:

Ще има ли сняг за Коледа и Нова година

Какво ще е времето през декември

Студеното време застигна Европа