Изследователят в Института по токсикология в Санкт Петербург д-р Елена Лесивская ни съветва по време на пандемия да укрепим имунната си система с лечебни билки.

Според специалиста сред най-ефикасните билки са ехинацея, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цвят от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, цвят от невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина. Тях можете са откриете в билковите аптеки и са изключително полезни в борбата срещу коронавируса.

По думите на д-р Лесивская вирусът COVID-19 съдържа РНК, което означава, че лековитите растения могат да помогнат на имунната ни система като блокират определени ензими и предотвратяват проникването на вируса в организма.

Специалистът смята, че гореизброените билки са изключително ефективни в началния етап на лечение или по време на превенцията. Според нея най-добрият начин да ги приемаме под формата на чай.

Тя съветва да оставим една чаена лъжица билкови екстракти да се запарва за около час в термос. Именно малките концентрации на лечебните растения са полезни в борбата срещу инфекцията.

Още по темата:

Как да различим поленова алергия от коронавирус

Разпространяват ли кърлежите и комарите коронавирус

На колко метра по въздуха се предава коронавирусът