Киселините в стомаха са чест проблем при много хора дори когато внимават с какво се хранят.

Усещането е изключително неприятно, но освен от лекарства, те понякога може да се повлияят и от билки и растения, които имат лечебни свойства срещу този дискомфорт.

Вижте кои са тези билки, във видеото на канала „Баба знае“ във vbox7.

Лайка

Лайката е лечебно растение, което се използва често при различни заболявания. Чаша чай от лайка може да има успокояващ ефект върху храносмилателния тракт. Ако имате алергия към амброзия, не използвайте лайка.

Джинджифил

Коренът на растението джинджифил е друга добре позната билка, която облекчава неразположението в стомаха. Използва се от векове като народно лекарство срещу киселини.

Женско биле

Женско биле, наричано още сладък корен или сладник, е вид растение от семейство Бобови. Женско биле подпомага образуването на слуз в стомаха, успокоява възпалението и намалява влиянието на различни фактори, които дразнят чревната лигавица. Намалява спазмите в храносмилателния тракт. Укрепва чревната лигавица и увеличава нейната устойчивост срещу солната киселина.

Мащерка

Ако ви допада миризмата и вкуса на тази билка и подправка, можете спокойно да ѝ се доверите. Тя не само ще ви лиши от киселините, а и ще потисне гаденето и дори ще премахне болките в стомаха ви.

Мента

Ментата успешно регулира стомашните киселини и има противовъзпалителен ефект. Също така има приятен и свеж вкус.

Бял равнец

Билката помага при силни стомашни киселини, газове и други стомашни неразположения. Чай от бял равнец ще облекчи неразположението от киселините в стомаха.

Ангелика

Тази билка е сравнявана дори с женшена. Перфектно действа на храносмилането и помага при колики. Успокояващото ѝ действие се дължи основно на съдържанието на валерианова киселина. ВАЖНО! В големи количества тази билка е отровна и може да повлияе върху кръвното налягане и дишането.

Прочетете и:

Това лечебно растение потиска коронавируса

Консумирайте тези билки и подправки при високо кръвно

Билката, която регулира теглото