Както всички знаем, есента е преходен сезон, след който идва студената зима, през която прекарваме по-голямата част от времето си вкъщи. Сега е перфектният момент да разчистим всичко ненужно около нас, за да си осигурим необходимия уют през студените месеци.

Можете да се освободите от безполезните вещи в дома си и от нещата, трупани с години. Японците са казали, че ако не сте използвали даден предмет повече от 12 месеца, значи наистина нямате нужда от него и трябва да го изхвърлите.

Разчистете гардероба си от всички стари дрехи, които не обличате. За да направите преживяването по-стойностно, можете да ги дарите на някой дом за сираци или да ги дадете за рециклиране.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Освен дома си, можете да почистите и кожата си от мръсотията, която се е насъбрала през лятото. Точно сега, когато времето започва да захладнява и местата за излизане драстично намаляват, е перфектно да си създадете уютна атмосфера в къщи със запалени свещи, маска за лице, резенчета краставица на очите и чай с аромат на канела.

Прочетете също и:

Времето захладнява от неделя

Най-здравите хора са родени през есента

Магнезий – един от най-важните минерали за есента