Време за... училище

Учебната година започва в условия на извънредна епидемична обстановка

Тази година учебната година започва в условия на извънредна епидемична обстановка. Това досега никога не се е случвало у нас. През 2020 г. първият учебен ден ще премине при засилени мерки за сигурност. Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас. Останалите се събират в класните стаи или кабинетите.

По официални данни на МОН тази година учениците в страната са малко над 717 000. Днес първия училищен звънец ще чуят около 59 000 първокласници.

Часове преди началото, правилата изглеждат по следния начин: учениците трябва да носят маски в общите помещения на училищата, но не и в класните стаи. Те ще трябва да се движат по различни пътеки в коридорите. В някои училища учениците ще трябва да седят по един на чин, ще влизат от различни входове и няма да учат по кабинетна система. За учителите маските или  шлемовете ще са задължителни, съобщава NOVA.

От просветното министерство обявиха, че при необходимост могат да реагират в рамките на 24 часа и да преминат в дистанционна форма на обучение.

Прочетете и:

Какво ще е времето през септември

Почивни дни през септември

Есента пристига скоро