Преобладаващо слънчево ще бъде времето в четвъртък над Централна България. В източните райони обаче тя ще е значителна.

В западната половина на страната денят започна с мъгли, които ще се разсейват около обяд, а след това и облаците ще се разкъсат.

Минималните температури ще са между –2 и 3 градуса, а максималните – от 7 до 12 градуса.

По морето ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб от югоизток, а максималните температури ще са от 10 до 13 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Облачността над планините ще се разсейва до предимно слънчево. Вятърът днес ще е до умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 0 и 6 градуса.

Времето ще се затопли в петък и събота, когато се прогнозира пренос на топъл въздух от юг-югозапад. Облачността в много райони ще е значителна, а максималните температури ще са около и над 15 градуса. В последния работен ден от седмицата ще има превалявания, а в събота – не.

Нова порция валежи се очакват в нощта срещу неделя над масивите от южната половина на страната. Значителни количества дъжд ще има в сутрешните часове над източните райони. Следобед навсякъде ще престане да вали.

В последните дни на месеца времето ще се промени по-осезаемо. Студен въздух ще нахлува от северозапад, което може да доведе до по-сериозни превалявания в понеделник и вторник, на места дори от сняг. Възможно е образуването на снежна покривка.

Още за времето:

Защо листата падат през есента

Есента се оказва най-подходящият сезон за спорт

Какво да ядем срещу есенна депресия