Във вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни интензивни валежи, придружени от гръмотевична дейност, над планинските райони.

През страната ще премине студен фронт. Вятърът ще е умерен до силен от запад, а с него дневните температури ще се понижат. Максималните ще достигат между 25 и 29 градуса.

На много места ще има условия за градушки.

Предимно слънчево ще е над планините в часовете преди обяд. След пладне над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очаква се да превали и прегърми. Вятърът ще е силен от бурен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса. 

Над Черноморието днес ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от запад, а максималните температури ще бъдат в интервала 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:06 часа и ще залезе в 20:39 часа. Луната е намаляваща полупълна и се намира в знака "Козирог".

Още за времето:

През май времето ще е динамично

Женевското езеро стана жълто

Учени разкриват дали слънцето помага срещу коронавирус