Световното потребление на месо почти се е удвоило от началото на 60-те години. Потреблението обаче е много неравномерно разпределено по света.

Сравненията на страните показват, че колкото по-богато е едно общество, толкова повече месо се консумира. Средно потреблението на глава от населението в индустриализираните страни е много по-високо, отколкото в развиващите се страни.

Говеждото се оказва огромен проблем, тъй като производството му е отговорно за емисията на 4,3 милиарда тона въглероден диоксид годишно, почти колкото отделят САЩ. А веганската диета не е решение.

Възможно ли е екологично чисто производство на месо – отговорът е във видеото, част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS.

Прочетете също и:

Британско проучване: Емисиите при готвенето на мусака са колкото при 47 мин. шофиране

С тези храни ще си набавите витамин В12

Защо лондонски университет забрани телешкото