Облачно остава времето в четвъртък, на много места ще има и валежи от дъжд. Гръмотевични бури и интензивни превалявания се очакват в източната половина. Вятърът ще е умерен до силен, а с него ще нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 19 градуса.

Облачно и дъждовно ще бъде над планините. Над 2000 метра валежите ще преминават в сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който ще донесе студен въздух. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 8-9 градуса, а на 2000 метра – около 3 градуса.

Предимно облачно ще е по Черноморието. На много места ще има интензивни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са между 17 и 20 градуса, а температурата на морската вода ще е около 22 градуса. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Облачността ще започне да се разкъсва в петък и дъждът постепенно ще спира от запад. В Североизточна България все още ще има превалявания, на места интензивни. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад и ще остане хладно.

През уикенда облаците ще се разсеят и над повечето райони на страната ще е предимно слънчево. В неделя ще има мъгли в сутрешните часове. Вятърът ще се ориентира от юг, а това ще донесе и затопляне.

Разберете какво ще е времето през октомври ТУК.

Прочетете също и:

Новият ураган Делта се усили до четвърта степен

Кестените премахват лошата енергия

Озоновата дупка над Южния полюс пак е много голяма