6 ползи от пиенето на вода

Защо е толкова важно да бъдем хидратирани

Човешкото тяло е съставено от 60% вода, затова добрата хидратация е изключително важна за цялостното ни здравословно състояние. По тази причина каналът „Баба знае“ във vbox7 ни представя 6 ползи от приема на течности, които да ни подтикнат да не забавяме редовното посягане към чашата с вода.

Подобрена памет и концентрация

Нивото на хидратация оказва голямо влияние върху мозъка ни. Според проучване загубата на течности от 1,4% при жените може да влоши концентрацията и настроението и дори да увеличи честотата на главоболието. При мъжете, загубата на течности от 1,6% може да бъде вредна за паметта, както и да причини умора и тревожност.

По-редовен стомах

Натрият и магнезият във водата могат да се окажат особено полезни при хора, страдащи от нередовен стомах.

По-добре смазани стави

Пиенето на достатъчно вода е изключително важно за ставите ни. Недостатъчното вода може да доведе до болки в ставите и задържане на токсини в тялото.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Предотвратяване на пикочни инфекции и камъни в бъбреците

Дехидратацията може да причини камъни в бъбреците и инфекция на пикочните пътища. Затова е добре да пиете достатъчно вода, която да отстранява отпадъците, които могат да се натрупат и блокират бъбреците.

По-добре работещо сърце

Добрата хидратация ще осигури на сърцето ви по-малко работа. Липсата на достатъчно вода може да повиши сърдечната честота и същевременно да понижи кръвното ви налягане, излагайки тялото на риск от шок.

Намалява мигрената

Проучване показва, че консумацията на допълнителни 1,5 литра вода на ден подобрява симптомите на мигрена.

А знаехте ли, че билковите чайове не просто стоплят тялото, но и гонят вирусите? Можете да разберете повече за полезните запарки ТУК.

Прочетете също и:

Билката, която сваля напрежението и намалява стреса

Това са най-добрите билки срещу киселини в стомаха

Сезонните есенни храни, които ни пазят от болести