Филипински учени твърдят, че кокосовото масло вероятно може да е подходящо лекарство при белодробни заболявания, причинени от коронавируса, научихме от NOVA.

Кокосовото масло е растителна мазнина, извличана от копрата – ядката на кокосовия орех. В тропиците това е основната мазнина, която ежедневно влиза в менюто на милиони хора.

Ако и вие включите в храненето си необработено кокосово масло, можете да намалите причинените от коронавируса усложнения с 60% до 90% при леки до умерени случаи.

Резултатите от проучването сочат, че кокосовото масло може не само да унищожи вируса, но има и въздействие върху повишаването на имунния отговор срещу COVID-19.

Маслото има много ползи за здравето, въпреки голямото наличие на наситени мазнини. По тази причина то се употребява все по-често, особено от хора, които спазват кетогенна и палео диета. Кокосовото масло е мощен помощник в борбата както с напуканите пети, така и при чуплива коса.

Продуктът е изключително достъпен във Филипините, поради което страната е основният му износител. Специалистите твърдят, че то може да подобри оцеляването на клетките.

Предстои да бъдат проведени клинични изпитвания върху необработено кокосово масло, благодарение на които ще стане ясно дали може да бъде използвано като допълнителна терапия за пациенти с COVID-19.

Прочетете и:

Срещу грип и настинка: ето няколко домашни средства

Тази напитка убива всички вируси

Кои са разликите между сезонния грип и коронавируса