Значителна ще е облачността над цялата страна в неделя. В западните и централните райони ще има валежи, които в нощта срещу понеделник ще продължат на изток. Ще нахлува хладен въздух от северозапад, а с него дневните температури ще се понижат. Максималните ще са между 13 и 17 градуса в западната половина на страната и между 20 и 24 градуса – в източната.

Предимно облачно ще е над планините. Очакват се превалявания от дъжд, а по високите върхове на Рила и Пирин ще има снеговалежи. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 метра – около 7 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Превалявания ще има в понеделник сутрин, както и през нощта. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса, температурата на морската вода е около 20 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Валежите постепенно ще спират в понеделник, а до вечерта облачността над страна ще се разкъса и ще намалее. Вятърът на много места ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне.

Предимно слънчево ще е времето във вторник. В сутрешните часове на много места в равнините и котловините ще има условия за мъгли. Дневните температури ще започнат да се повишават.

В сряда облачността отново ще се увеличи, а превалявания ще има на места в Южна България. В нощта срещу четвъртък дъждът ще обхване повече райони на страната.

Още за времето:

Влошава се състоянието на природата в Европа

Рекордна загуба на морски лед в Арктика

Може ли кокосовото масло да пребори COVID-19