Изпращаме последния ден от тази седмица със сутрешни температури в широки граници – от 1 градус в София, Кюстендил и Драгоман до 12 градуса в отделни точки на Черноморието.

През деня ще е по-хладно от съботата, в интервала 10-15 градуса.

Облачността над по-голямата част от страната е минимална с изключение на най-южните райони. Тенденцията е обаче от запад на изток облаците да се увеличават. Следобед ще превали на изолирани места около Западна Стара планина, а вечерта – в Югозападна България. В Дунавската равнина ще духа студен западен вятър с особено мощни пориви в Добруджа. В крайния североизток поривите ще са със скорост до 70-80 километра в час.

Седмицата около средата на ноември ще започне с преминаването на средиземноморски циклон в понеделник с напоителни валежи в Югоизтока. В някои точки на Южното Черноморие има изгледи да паднат до 40-50 литра на квадратен метър.

В сряда студен атмосферен фронт ще създаде нова валежна обстановка с по-съществени, макар и краткотрайни валежи в западните и северните райони. А в петък и събота, ако се запазят текущите прогнози, ще премине средиземноморски циклон с обилни валежи почти в цялата страна, на места в значителни количества.

След сравнително топли вторник и сряда, през втората половина на седмицата ще застудее. В събота, с понижението на температурите не са изключени снеговалежи в някои по-ниски райони на Западна България.

Вижте също и:

Растения, които ни пазят от радиацията на електронните устройства

Въртенето на Марс се ускорява всяка година

2023 г. вероятно ще бъде най-топлата за последните 125 000 години