От какво се оплакват туристите у нас

Летният сезон тази година е много по-различен

Летният туристически сезон тази година е много по-различен. В условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини.

„Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, съответно жалбите също. В началото на годината беше затворено почти всичко. Коректността на търговците се е повишила, защото е трудно да се оцелее в тези необичайни условия”. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на „Здравей, България”.

По думите му на нашето Черноморие в момента има предимно българи

„Най-често туристите се оплакват, че поради наплив се вдигат цените на чадърите и шезлонгите. Част от хората се оплакват и от лоши условия за настаняване и недобро отношение от страна на персонала”, поясни Маргаритов.

Той коментира и това, че в условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини.

„До 31 декември миналата година действаше извънредното законодателство, което удължаваше значително срока за възстановяване на средства от страна на туроператорите. Към момента тази норма не е в сила. Така, че когато пътуването се отменя, хората да настояват да си получат парите", каза още председателят на КЗП.

Прочетете и:

За какво да внимаваме в жегите край морето

Как бързо да влезем във форма за плажа

Горещините са вредни за смартфоните